Tudung Naelofar FAKE!

i woke up on the wrong side of the bed today.
which is not pleasant at all.
and as usual yang kena my husband.
my dear husband.
kadang - kadang tak tahu kenapa dia masih bertahan dengan diri ini yang emosi macam rollercoster.
kalau boleh diagnose diri sendiri mesti aku dah kata diri aku ni ada bipolar disorder.
somedays i'm fine, cool like the evening breeze.
somedays a small thing can make me turn into a monster.

hmm..ok sekarang nak cerita pasal tudung naelofar.
i baru je terjebak nak pakai tudung naelofar ni.
It is expensive. but much cheaper than Ariani.
Ariani mahal weh, tapi best la pakai.

naelofar price is within bajet kalau siapa2 suka shawl.
Sekarang sebab tudung naelofar dah famous amous, so memang banyak la ciplak kan,

1st time order online i COD dengan one reseller, puas hati la jugak. memang original dia jual padan dengan harga.

So i masuk group naelofar hijab lover di facebook. dalam group tu macam - macam reseller ada. price semua memang sama jela which is good because naelofar memang control harga selling dia.
( i already know by the way harga reseller dapat berapa percent sebab pernah email ke team NH prima konon - konon nak jadi stockist tapi bajet kewangan tak ada haha so cancel jela dulu)
Di sebabkan dah tahu harga reseller dapat berapa ni la i tertipu dengan seorang 'seller' tudung naelofar ni.

Dia PM i di facebook tanya berminat tak nak beli tudung naelofar dengan harga jauh lebih murah dari market.
i Tanya murah banyak ke, so dia pun bagi details harga harga yang dia jual.
Memang murah.
Dapat rm63 untuk design Naelofar Miss Grace! i bought 2 =(
orang perempuan kalau dapat offer yang best - best memang dia suka kan.
Lepas tu i tanya kenapa harga dia jual murah - murah,
seller tu pun bagitahu dia nak 'clear' stok.
so kat sini di sebab kan i dah tahu harga yang stockist/reseller dapat untuk tudung naelofar ni so i percayalah. i thought logically
'owh, memang betul lah tu harga dia'
so i pun setuju ...........



and then i received the tudung.
memang tak perlu la nak kata apa lagi. totally fake.
tengok jahitan pun tak kemas.
tengok bahagian tag i tak yakin sangat tapi bila compare dengan beli di butik memang jauh beza.

jahitan untuk manik miss grace, lol. FAKE!!

TAG atas FAKE ( colour silver, lebar dan panjang, tulisan BOLD) ! TAG bawah ORIGINAL ( colour light gold, nipis & pendek, font tak BOLD )


benda - benda ni kalau beli online memang tak boleh nak compare, itu yang buat payah.
so kalau ada reseller yang nak jual NEW Naelofar dengan harga yang MURAH , please don't buy. Price tudung naelofar ni under control. memang reseller semua jual dengan harga yang sama.Kalau beza harga rm1-2 tu tak apa, kalau beza rm20-30, tak payahla ya.
Ini kalau NEW sahaja ya, kalau PRELOVE atau USED logic la jual dengan harga murah.

i dah terkena. sekarang tengah tunggu reseller tu bagi refund sebab i dah post balik tudung tu kat dia.

Comments

Popular Posts